2016. december 11.

10. Fejezet

Aznap este még mindig eszembe jutott, hogy miket mondott anya a rivallóban, borzalmas volt, láttam ahogy páran megnéznek a folyosón, csak reménykedni tudtam, hogy 1-2 napon belül elfeledkeznek erről és inkább arról kezdenek pletykálni, hogy kit visznek el pénteken a Halloween-i buliba a fiúk a „Lump klubból”. Majdnem egész nap vörös arccal írtam a leckéket, csináltam a varázslatokat próbálva megszabadulni az aznapi emlékektől, még azt is megpróbáltam, hogy felmondjam magamban a Bájital leckéket meg főzeteket amiket tegnap tanultam meg, attól egy kicsit lenyugodtam, viszont az is alig tartott egy-két órán át. Egyenesen megnyugvás volt vacsora után találkozni Riddle-el a könyvtárban, alig léptünk be máris lerakott elém újabb két könyvet, meg sem kellett mondania mi az, amint kinyitottam rájöttem, hogy a harmadik és a negyedik évi bájitalokat kell megtanulnom. Évfolyamtársam csendben leült velem szemben, majd mielőtt hozzá látott volna saját házijához rám pillantott ezzel jelezve, hogy kezdhetem, ezért hozzá is láttam megtanulni az összesen kilenc bájitalt, persze várható módon ez nem ment olyan egyszerűen, mert egy idő után kijött rajtam a tegnapi reggelig való tanulás és majdnem elaludtam a könyveken. Szemeimet hevesen dörzsölgetve olvastam a lapokat, viszont úgy tűnt egybeolvadnak a mondatok, ezt gondolom Riddle is észrevette, mivel csettintett egyet az orrom előtt.
Megrázva a fejemet folytattam az olvasást éjjel tizenkettőig, onnantól szótlanul sétáltunk lefelé a pincébe, összevont szemöldökkel néztem a fiúra, nem gondoltam volna, két napra kéri ki a termet, habár őt ismerve azt is el tudom képzelni, hogy a vizsgáig kiveszi. Fáradtan lerogytam az egyik székre amint beléptem a sötét helységbe, Riddle előszedte az üstöt, de ennyi, innen már nekem kellett csinálni, ő pedig, mint a sólyom, állt mellettem és minden egyes kézmozdulatomat figyelte. Egy idő után átléptem a holtpontomon, ezért már energikusabban csináltam az italokat egymás után, reménykedve, nem kell újra elkészítenem, viszont túl szép lett volna, párat akkor is újra kellet csináljak, de azt be kellett ismernem, hogy így sokkal egyszerűbben ment a tanulás, ha a főzeteket tanultam meg, és nem csak a hozzávalókat. A Felövező bájitalt legalább háromszor csináltam újra, olyan büdös lett a teremben, hogy lassan úgy éreztem elhányom magam, ezért Riddle kinyitotta az ajtót áradjon ki a bűz.

- Úgy tűnik a negyedik évnél teljesen lemaradtál. – kommentálta eltüntetve a bájitalt. – Ez megy a legnehezebben, szóval erre fogunk építeni holnap is, még meg akarod próbálni? Lassan négy óra van.

- Igen, még egyszer ezt. Valahogy nem megy. – motyogtam előkapva a szárnyakat amiket rögtön bele is raktam az üstbe. Minden remekül ment, míg kékre nem változott a folyadék, onnan háztársam közelebb állt és kisegített, közben magyarázva mit miért kell tenni, és meddig. Figyelmesen néztem a kezét meg a folyadékot ahogy egyre változtatja a színét ahányszor csak rakott valamit bele és feljebb vitte a lángját, hihetetlen, hogy valaki ennyire ügyes legyen bájitaltanban.

- Ezt a hármat még hozzárakjuk, utána addig kell hagyni főni míg zöld nem lesz. És kész, ennyi az egész. Holnap megpróbáljuk újra negyedik éves tanagyagot.

- Hmmm. – bólintottam eltüntetve pálcámmal a főzetet.

- Elég kellemetlen incidensbe keveredtél reggel. Úgy tűnik anyukád igazán komolyan veszi ezt a házasságot. – lefagytam menet közben mikor meghallottam ezt a mondatot. Arcom megint elvörösödött, úgy pakoltam el a hozzávalókat, hogy fel sem néztem.

- Ez…nos nem csak anya veszi komolyan, ha körbe nézel akkor a legtöbb szülő ezt csinálja.

- És megvan a kiválasztott? – engedtem hajamat, hogy hulljon az arcom elé ahogy a fiolákat raktam a lenti polcba.

- Dehogy, ma írtam neki, hogy hagyjon még gondolkozni, mert vannak vizsgáim, most máson jár az eszem. Szinte rögtön vissza is írt, hogy megérti.

- Akkor gondolom nem haragudna meg egy férj jelölted sem hogyha elhívnálak Lumpsluck pénteki partijára. – az egyik fiola kiesett a kezemből mikor ezt meghallottam. Ijedten néztem hátra a nyugodtan mosolygó fiúra, aki most elővette a pálcáját, hogy megjavítsa a fiolát, majd visszarakja a helyére. – Miért csodálkozol ennyire Wagner? Meglepetésként ért?

- A meglepetés…még igazán szép kifejezés arra amit most érzek. – ráztam meg a fejemet hitetlenül. Erre az egy dologra sose számítottam volna, hogy pont ő meghívjon, ez egyszerűen már nevetséges.

- Oh. – mintha eszébe jutott volna valami elkerekedtek az amúgy is hatalmas barna szemei. – Sajnálom, elfelejtettem említeni, hogy milyen okból hívlak meg. Tudod az egyesség amit kötöttünk, így egyszerűbb lesz neked is meg nekem is, gondolom ezzel te is egyet értesz.

- Feltétlenül vizsga előtt kell?

- Mindenképpen. Tehát melyik lesz? A nehezebb vagy a könnyebbik út? – huncutul mosolyogva nekidőlt a szekrénynek amiben a fiolákat tartottuk.

Kelletlenül bár, de csak elfogadtam a hívását, ennyivel tartoztam neki, viszont az biztos, hogy ezek után nehezebben tudtam elaludni még akkor is ha teljesen fáradt voltam, reggel már nem keltem olyan energikusan, mint ez előtt. Szinte zsibbadtam a fáradtságtól, úgy mentem egyik óráról a másikra szerdán, ráadásul mivel ennyit törődtem a Bájitaltannal a többit kicsit elhanyagoltam, ezért amint hosszabb szünetem lett azt is tanulással töltöttem, az egyetlen pozitív dolog ebben az, hogy barátnőim is teljesen elvoltak havazva a saját vizsgáikkal, készültek ők is a fakultatív tantárgyukra, ezért általában vagy órán beszélgettünk, vagy mikor ettünk.
Szerda éjjel is kint maradtam, Riddle természete nem változott a meghívása óta, ez jó hír, ezért én is ugyanúgy dolgoztam, ha nem jobban, mint ezelőtt. Mint ahogyan arra számítottam elkezdődtek a pletykálások a pénteki bulival kapcsolatban, ezzel nem is lett volna semmi baj, mert nem szoktam amúgy odafigyelni rá, viszont párszor megcsapta a fülem Marcorvius neve, ettől pedig pár percig teljesen lelombozódtam, legszívesebben vele mentem volna, erre összeragadtam egy másik fiúval aki nem is tetszik. A szívem mindig összeszorult mikor elképzeltem Marcorvius arcát amint meglát, bár lehet az is, hogy továbbra is ablaknak fog tekinteni, ez is a jövőre tartozik, nem rám.
Csütörtökön reggelinél majdnem megfulladtam az asztalnál mikor Helen szóba hozta a bált, persze, számíthattam volna erre is ha van egy kis eszem, de úgy tűnik az egyik teremben maradt. Nem mondtam el neki, hogy járok külön órákra Riddle-hez, azt pedig végképp titokban tartottam, hogy meghívott a bálra, akármennyire is jóban vagyunk valószínűleg elátkozott volna, ezért csak egyetlen embernek tudtam kiönteni a szívemet, Virgie-nek. Teljesen sokkoltan hallgatta kapcsolatunk kialakulását, míg a végén kijelentette, hogy ezek után inkább ne is meséljek ilyesmit, mert lassan egy titok doboznak állhatna be, ezért én is hallgattam róla.

- Mit gondoltok, kit fog meghívni? Biztos valami gyönyörű lányt, az is lehet, hogy felsőévest. Hey, mi a bajod Dahlia?

- Arghm, azt hiszem romlott a tojás. – félretoltam az ételt magam elől és inkább elkezdtem szörpöt inni amivel egy kicsit lenyugtattam a köhögési rohamomat, mígnem elkezdte fojtatni.

- Megint kint maradtál az éjjel tanulni? Most felkeltem hatkor, hogy bejöttél…komolyan meddig bírod te ezt csinálni? Én már három órától teljesen kivagyok borulva…

- Ne haragudjatok, előre megyek Átváltoztatástanra. Találkozunk a terem előtt.

Fájó szívvel rohantam el tőlük, attól tartottam ha tovább maradok akkor a végén Helen még jobban gyanút fog fogni azt pedig nem akartam. Inkább leültem az egyik padra míg tartott a reggeli és átnéztem a tananyagot, és csak utána indultam el terem irányába. Utáltam ezt csinálni, de mégis mi választásom lehetett? Inkább csendben ültem órákon egész nap, magamba feledkezve, ezért párszor fel sem tűnt, hogy eltűnt Helen párszor, egészen addig míg ő maga el nem mondta, hogy mi történt, de azt is csak később árulta el, SVK-n. Addig Virgie-vel mentünk közös órákra és hallgattuk a pletykákat, de valamiért ő sem viselkedett normálisan.

- Mi a baj Virgie, látom rajtad, hogy történt valami. – ráztam meg a fejem miközben együtt sétáltunk Bájitaltanra.

- Nem szívesen avatlak, be… - homlokán ráncok alakultak ki annyira keményen gondolkozott valamin, e miatt bíztatóilag megsimogattam a hátát.

- Kérlek…avass be, én is rengeteget elmondtam már neked.

- Huh, az egyszer biztos. Igazán abbahagyhatnád a titkolózást.

- Nem is tudom kettőnk közül ki titkolózik. – néztem rá szigorúan mire felemelte két kezét, mintha megadná magát.

- Rendben…rendben. Avery-vel van valami baj…tudod, emlékszel mi volt még akkor?

- Persze, mondtál neki valamit akkor, ahhoz van köze?

- Igen. Azt mondtam neki, hogy tudok róla valamit amit senki más rajta kívül. – bólintottam ezzel is bíztatva a folytatásra. Sóhajtva felborzolta a haját, majd folytatta. – Nos, ő egy félvér.

- Ne…komolyan?

- Igen, és most újra előkerült, hogy nem érdekli kinek mondom el, ő velem legalább egy randira el akar jönni.

- Szóval? – értetlenül néztem rá, majd mintha lassan leesett volna elkezdtem szinte ordibálni. – A bál!

- Ssssshhh, ennél hangosabban nem tudtad volna? Rendben, igen, elhívott a bálra. Két napja rajta kapott ahogy egyedül sétáltam a könyvtárba és félre húzott, hogy „kicsit beszélgessünk”. Akkor kérdezte meg, én meg igent mondtam, csináltunk egy megszeghetetlen esküt, szóval ebből nem mászhat ki.

- Virgie…komolyan? Azt hittem ennél okosabb vagy.

- Nekem ne beszélj erről mikor Riddle-el fogsz menni ugyanabba a bálba ahova én. Már csak azért is fogadtam el, mert ott leszel és akkor vigyázunk egymásra. – suttogta közelebb hajolva nehogy meghallja más, viszont így közelebbről éreztem a gonosz auráját.

- Oké, igazad van, sajnálom. Remélem is, hogy tudunk vigyázni egymásra…vagy inkább én rád.

Az órán sokkal többet jelentkeztem, mint eddig bármikor, a legfurcsább dolog pedig az volt, hogy jó válaszokat is adtam, még a tanár is meglepődött ettől, de minden bizonnyal pozitív irányba, ezért én is vidámabban másoltam a leckéket a könyvből és figyeltem a leckére. Virgie mosolyogva megdicsért óra után, mellette pedig legtöbben vidáman jöttek ki, mivel több pontot tudtam szerezni magunknak, mint a Griffendél. Legtöbben SVK irányába mentünk, volt aki lelógta inkább, mi viszont alig vártuk ezt az órát, tudtuk, hogy tudunk megint gyakorolni varázslatokat, vagy tanulunk valamilyen érdekes állatokról. Helen a terem előtt állt morcosan, karba tett kézzel, úgy nézett ki, mintha bármelyik pillanatban ölni tudna, ezért csak természetes, hogy megkérdeztük mi a baja.

- Semmi érdekes. Dahlia, ülsz ma velem?

- Ja…persze. – bólintottam összevont szemöldökkel.

Órán a tanárnő teljesen beleélve engedett be minket a terembe, meglepetésünkre a székek és a padok félre lettek tolva, középül pedig vörös füst csillogott, csinálva a padlóra egy hatalmas téglalapot. Vigyorogva sétált be mindenki, már előre sejtettük mi lesz a vége, és igazunk is lett, a tanárnő úgy döntött eljött az ideje, hogy csináljon egy párbajkört, pluszba még kijelentette hogyha bármikor kedvünk támad jönni ide gyakorolni akkor öt után szabad este tízig. Ettől a legtöbben lázba jöttek, beleértve magamat is, alig vártam, hogy párbajozzak valakivel, de mivel ekkora nagy területet elfoglal egyszerre csak két ember tudott harcolni, addig a többiek csak álltak körülöttük és nézték. Elsőre egy Hugrabugos és egy a mi házunkból ment, mindenki félre állt legyen elég helyük, és nehogy eltaláljon minket a varázslat amiket kidobnak.

- Mikor akartad elmondani? – összevont szemöldökkel néztem rá Helenre, aki ökölbe szorított kezekkel állt mellettem, arca szinte eltorzult a dühtől miközben ezt a három szavacskát kiejtette.

- Mit?

- Ezt! – válaszoltam suttogva. Előhúzott a talárjából több összegyűrt pergament, éppen hogy nem vágta hozzám őket. – Nem te adtad be a dolgozatodat Lumpslucknak, hanem RIDDLE.

- Helen. – suttogtam kétségbeesetten, mivel akik előttünk álltak hátra fordultak. – Ha vége az órának megígérem mindent elmagyarázok, de addig…

- Franc se kíváncsi a magyarázkodásodra. Barátnőm vagy, nem kéne hozzá se szólj ahhoz aki tetszik. Mégis mi mást titkolsz? Ja várj, kitalálom, vele mész ki éjjelente, vagy mi?

- Helen. – sóhajtottam megdörzsölve a halántékomat. – Segít nekem Bájitaltanból. Csak ennyit csinál.
Hogwarts subjects | Defence Against the Dark Arts:
Mielőtt még mondhattam volna bármit is a keze felemelkedett és a következő pillanatban az arcomon csattant, amitől mindenki, még a tanárnő is ránk nézett. Meglepetten figyelt minket pár pillanatig, addig pedig Helen sírva kirohant a teremből, én meg félig vörös arccal néztem utána teljesen meglepetten, mellettem pedig Virgie ugyanolyan arckifejezéssel nézett arra a helyre ahonnan barátnőnk elrohant. A tanárnő visszatért a sokkból és ráparancsolt mindenkire, hogy figyeljék a párbajt, utána pleykáljanak, de a diákok nem bírták ki, csak suttogni kezdtek körülöttünk, én próbáltam Virgie hideg kezével lehűteni az arcomat.

- Úgy tűnik azért már nem kell aggódj, hogy megtudja.

- A bálról még mindig nem tud. – erre egy fájdalmas arckifejezéssel nézett rám.

- Azt vidd a sírodba inkább, míg ő nem lök bele.

- Miután meg is ássa.

Óra után mi tűztűnk el a leghamarabb, szerintem még porzott is utánunk a föld olyan gyorsan rohantunk le a lépcsőkön egyenesen a lány vécébe. Sóhajtva néztem az arcomat, ehhez pálca kellett az egyszer biztos, gyorsan elő is vettem eltüntetve a sebet alulról ahol megütött, viszont a kicsi dagadást már nem tudtam sehogy sem eltüntetni. Virgie csendben neki volt dőlve a kagylónak, míg a lányok össze-vissza beszélgettek körülöttünk minden féle hülyeségről, aztán a fülemet megint megütötte valami.

- Hallottad kivel fog menni Riddle? Azt hiszem az évfolyamából az egyik lánnyal.

- Ah ne mááár, pedig úgy reménykedtem, hogy engem fog hívni, vajon már meg is hívta?

- Úgy tudom igen, olyan kár, hogy nem tudjuk ki az, biztos valami gyönyörű lány. Gondolod, hogy Gillbert az? – Virgie-vel automatikusan egymásra néztünk mikor meghallottuk Helen családnevét.

- Pft, az a kis nyivákoló, buta lány? Ne viccelj Rox, nem látod mennyire próbál folyton rá mászni és sose sikerül neki? Egyszerűen hihetetlen, mit hisz magáról?

- Igaz, pedig azért szép párok lennének…

- ÉN szebben néznék ki vele, mint ő.

- Ne röhögtess. – szólaltam meg automatikusan, észre se véve magam. – Az arcom most felpuffadva jobban néz ki, mint te.

- Te meg mégis ki vagy? – a lány félredobta sűrű barna haját, világosbarna szemei világítottak a dühtől, az az igazság, hogy elég szép volt, viszont látszott rajta, hogy egy évvel kisebb, mint mi, és csak sminkkel próbál idősebbnek tűnni. Barátnője egy fejjel magasabb volt nála, két copfba volt fogva világosbarna haja, kék szemeivel pedig ijedten nézett ránk.

- Dahlia Wagner, megjegyezheted, mert most úgy elátkozlak, hogy csak a hamvaidat lehet majd felszedni utánad.

- Ne röhögtess, te vagy az a lány aki rivallót kapott. Hah, milyen ciki már, még férj jelölted sincs. – felemelte bal kezét amin egy igencsak drágának tűnő gyűrű csillogott, undorodva néztem rá, majd vissza az arcára.

- Elég baj az neked, ha el vagy jegyezve és mégis Riddle-re fáj a fogad.

- Arra se…

Befejezni már nem tudta, mert gyorsan előrántottam a pálcámat nem törődve azzal ki van körülöttem és ki nem, magamban elmondtam a Levicorpus( az áldozat fejjel lefelé fordul, mintha a bokáját összekulcsolták volna) átkot a lány pedig sikoltozva próbálta eltakarnia bugyiját a kezeivel és a szoknyájával. A legtöbb lány bent sikongatni kezdett, de ezzel semmit sem törődtem, általában nem szoktam ilyen hirtelen vérű lenni, de most nagyon felhúzott ez a lány akinek még a nevét sem tudom.

- Na ide figyelj te…te! Ha most azonnal nem eresztesz…

- Kérj bocsánatot. – mondtam teljes hidegvérrel. Éreztem Virgie kezét a vállamon, de ledobtam egy rándítással. – Most.

- M…mi? Nem! Nincs miért?

- Tudok állni egész nap.

- Dahlia…komolyan jobb lenne ha… - suttogta ijedten Virgie a hátam mögött.

- NOS? – kiáltottam fel, mire a lány szemeiből könnyek kezdtek hullani le a hajába.

- SAJNÁLOM!! Kérlek eressz…

Unottan elmondtam magamban az ellenátkot, így durván a földre esett, és ugyanebben a szent pillanatban nyitott be szigorú tekintettel az SVK tanárnőnk. Merrythought professzorasszony egy pillanat alatt felmérte a terepet, majd kihívott a mosdóból, mintha egy szőke fejet láttam volna kijönni az egyik fülkéből, de nem volt elég időm megfigyelni tényleg Helen volt az vagy csak egy másik tanuló a sok közül. A tanárnő végigvitt a folyosón egészen fel az irodájáig ahol aztán leültetett egy székre, hogy utána hosszasan kioktasson miért nem kellett volna ilyen durván bánnom azzal a lánnyal, én pedig hiába magyaráztam neki, hogy csak a barátnőm becsületét védtem, meg és ő tényleg megérdemelte, Merrythought professzorasszony nem is akart hallani többet. Kiküldött mínusz 20 házponttal, tehát amit ma elnyertem Bájitaltanon rögvest le is esett, és két tekercses büntetőmunkával a nyakamon, amit kénytelen voltam teljesíteni, hiszen még több pontot von le ha nem írom meg.
Idegesen, az igazságtalanság miatt, mentem lefelé a pincébe, mert ezek után semmi kedvem sem maradt menni vacsorára, még az étvágyam is elment, ezért gondoltam inkább tanulok holnapra, elvégzem a házikat, és majd egy Riddle féle tortúra után megcsinálom a nőnek a dolgozatot, ugyancsak holnapra. A klubhelységben nem sokan voltak, csak azok maradtak lent akik ugyancsak inkább tanultak, mint hogy vacsorázzanak, ezét nyugodtan le tudtam ülni az egyik nagyobb asztalhoz, hogy elvégezzem a munkámat. Kifejezéstelen tekintettel néztem a plafont pár perc után gondolkozva mit írjak, utána folytatni kezdtem egészen addig míg valaki meg nem bökte a vállamat. Frusztráltan tettem le a tollamat a pergamen mellé és fordultam hátra, hogy lássam ki zavarhat, meglepetésemre Virgie állt előttem és nem messze tőle Helen kifejezéstelen tekintettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése