2016. december 29.

12. Fejezet

Virgie keservesen sírt mikor rátaláltam az egyik fülkében, karján látszott, hogy erősen megszorították, mivel teljesen belilult a nyoma. Haja, amit szépen beállított, teljesen tönkrement, össze-vissza tapadt az arcához, amit könnyek áztattak és szétkent szempilla spirál. Frusztráltan léptem be mellé előhúzva a pálcámat amivel egy kötést varázsoltam a kezére, legalább a többiek ne lássák hogyan néz ki, nem kell tudjon erről senki se rajtunk kívül. Haját óvatosan félretoltam az arcából, majd megpróbáltam előkeresni egy zsebkendőt a táskámból, amit rögtön át is nyújtottam neki. Vártam pár percig míg egy kicsit lenyugszik, csak utána kérdeztem meg mi történt, ő pedig szóról szóra mindent elmondott.

„ Kirángatott, még a pálcámat sem tudtam használni, azt is elvette tőlem, mikor egyszer nem figyeltem, úgy nézett ki, hogy előre felkészült erre, nem pedig csak egy égből pattant ötlet volt. Mikor behozott ide ránk csukta az ajtót engem pedig lelökött a piszkos földre, és hiába ellenkezdtem rám mászott, és azzal fenyegetőzött ha nem engedelmeskedek akkor el tudja rendezni, hogy a családomnak baja essen, utána kénytelen voltam tűrni míg megcsókol…undorító volt…Azt hittem sose fejezem be a sírást, még meg is ütött mikor nem akartam engedni, hogy a ruhámat lehúzza, azt hiszem akkor törte be azt ajtót Riddle. Nagyon ideges volt, hálás kéne legyek, hogy jött, de…megijedtem tőle. Sose láttam embert ilyen idegesnek, az arca eltorzult, a szemei pedig mintha vörössé váltak volna barnáról, de…biztos csak a fény miatt láttam úgy, vagy mert csúnyán bevertem a fejem mikor a földre estem. Még most is érzem a sebet. Nem tudom mit mondhatott neki, mert nem hallottam, de utána nagyon gyorsan elrohant…akkor Riddle kiment, azután jöttél te…Istenem…te küldted ugye? Ugye?”

Kerek szemekkel hallgattam a történetét, annyira koncentráltam, hogy észre se vettem, visszatartom a lélegzetem egyes részeknél. A gyomrom fel alá liftezett, szemeimből pedig úgy éreztem mindjárt kitörik a könnyzápor amit ezelőtt próbáltam visszatartani, kezemmel automatikusan elkezdtem simogatni a lány vállát amelyik nem volt bekötözve, majd magamhoz húztam amilyen lágyan csak tudtam. Virgie magához szorított és újra elkezdett bőgni, szótlanul simogattam a haját, tűrve, hogy a ruhámra sírjon, vártam addig míg teljesen meg nem nyugodott, csak akkor mentünk ki a kagylókhoz. Szemem az ajtón ragadt meg, látszott, hogy a fele le volt szakadva, eddig észre se vettem mikor bejöttem, mert annyira siettem barátnőmhöz.

- Figyelj Virgie, menj most a szobánkba, pihenj le. Nekem még van egy kis elintézni valóm, ezért itt kell maradjak.

- Ugye nem akarod megátkozni? – kérdezte ijedten.

- Egy átok kevés lenne ehhez, egyenesen megölném ha lehetne, de úgy tűnik Riddle helyettem elrendezte a dolgokat. Pihenj le, beszélünk holnap, és tartsd elöl a pálcádat, bár kétlem, hogy ezek után hozzád merne még jönni.

- Ho-honnan veszed? – kérdezte miközben elcsuklott a hangja. Komoran rá néztem a tükörből, miközben én magam is próbáltam magam összeszedni.

- Azért, mert rájöttem valamire. Felnéznek a barátai Riddle-re, az ő szava szent, és ha tényleg minden úgy történt ahogy te mondtad akkor nem kell félj.

- Te küldted, ugye?

- Én.

Csak valamikor éjjeli kettőkor érkeztünk vissza a klubhelységbe, Riddle-el kettesben sétáltunk, most a barátai nem tartottak velünk, de lehet jobb is, úgy éreztem ha meglátom bármelyiket is akkor úgy elátkozom, hogy bekerülök az Azkabanba. Egymás mellett sétáltunk, a fiú arról beszélt mennyire ügyesen viselkedtem Lumpsluckal, sőt, meg is dicsért milyen hamar a kisujjam köré tudtam csavarni, ezt inkább anyának köszönhetem, ő tanított meg arra hogyan kell hamar elvarázsolni a férfiakat anélkül, hogy bármit is tennél. Ráadásul a vörös ruha is dobhatott valamit a hatáson. Csak mosolyogni tudtam ezen, valahogy nem volt kedvem beszélni, mert az az igazság, hogy nagyon féltettem Virgie-t, bár a mosdóban nagyon határozottan beszéltem vele, mégis legbelül legalább annyira, mint ő, én is aggódtam, hogy mi lesz ebből. Riddle-től még nem mertem megkérdezni semmit, de úgy véltem valamikor csak fel kell hoznom a témát, ezért váratlanul szóba hoztam. Arca nem változott meg, csak annyit tett, hogy sóhajtott és égnek emelte sötétbarna szemeit, majd vissza rám.

- Felesleges aggódnia a barátnődnek miatta, vagy te féljél. Beszéltem vele, belátta a hibáját és megígérte többet hozzá se szól, ha a szavát adta akkor úgy is lesz.

- Virgie-nek is a szavát adtak, erre a következő pillanatban meg akarta erőszakolni.

- Nem akarok fellengzősnek hangzani, de neked is be kell vallanod, hogy van némi különbség az én szavam és az ő szava között. – „nem tudom mit mondhatott neki…”, jutott eszembe Virgie hangja a fejemben.

- Ahm, rendben.

- Nem kérek sokat Dahlia, csak annyit, hogy bízz bennem.

Egy szó sem esett erről többet köztünk a továbbiakban. Virgie csak lassan tudott visszatérni a mindennapjaihoz, ez egy akkora traumaként érte, hogy szerintem nem is tud normális lenni ezek után egy jó darabig, néha megfigyeltem a viselkedését órákon, meg mikor beszélgettünk, elég átlagosan viselkedett a történtekhez képest, viszont ha megjelent Avery kicsit összerezzent, pedig a fiú még csak rá sem pillantott. Úgy tűnt Riddle-nek igaza volt, tényleg távol tartotta magát barátnőmtől, ezért én is megnyugodtam, az egyetlen aki ideges volt több nap után is az Helen volt. Amint megtudta mi történt a bulin rögtön fel akarta ő is keresni, de megmagyaráztuk neki mi történt, és ha lehet úgy tűnik még jobban beleszeretett Riddle-be, neki elkerülte Virgie történetéből az a részlet mennyire ijesztően nézett ki mikor belépett, és hogy robbantotta ki az ajtót. Ő ezt inkább lovagiasnak tartotta, ezért egyikünk sem szólt bele, így is eleget szenvedett miattam, szóval én még annyira se szóltam közbe mikor felhozta ezt a témát, inkább hallgattam és addig is foglalatoskodtam valami mással. Mondjuk a tanulással, mivel kevesebb, mint öt napom maradt az első vizsgámig, ami nem más, mint a Bájitaltan. Egy teljes napig nem aludtam, csak úgy tudtunk elérni a hatod éves anyaghoz, és azóta is a főzeteket csinálom és gyakorlom, írom a házikat szorgosan és amikor csak tudom a választ közbeszólok, hogy szerezzek jó pontokat a tanárnál.
Megígértem Riddle-nek, hogy be fogok kerülni a klubjába a tanárnak, ez volt az egyességünk, ezért én is meg kellett tegyem a megfelelő lépéseket, néha még undorodtam magamtól, mert annyira tenyérbemászóan viselkedtem. Legalább úgy tűnt kezd beválni, mert óra után volt, hogy magához hívott és megdicsért, de ez még mindig nem elég, egy meghívást akarok az egyik összejövetelükre, egyszerűen nem tudtam mit kellene tegyek, hogy ezt elérjem. Én úgy gondoltam mindent megteszek ami csak az erőmből kitelik, és bár Riddle nem mondott semmit ezzel kapcsolatban én valahol éreztem, hogy nincs megelégedve, ezért kénytelen voltam drasztikus lépésekhez folyamodni.
Szerdán óra után megajándékoztam a kedvenc italával, amitől egyszerűen el volt ragadtatva, de azért mégis tetette, hogy nem kellett volna semmit se tegyek, viszont én meg ragaszkodtam, hogy valamivel megajándékozzam amiért ennyire próbál segíteni nekünk az órán. Ez félig igaz is volt, tényleg nagyon sokat segített ő is, csak néha nem mindent értettem, mert nem kerültem teljesen fel arra a szintre.
Nyújtózkodva ültem le vacsorázni, mikor meglepetésemre egy bagoly szállt le elém, nem ismertem fel, ennek ellenére mégis elvettem tőle a levelet, de mielőtt a madárnak adhattam volna egy kis ennivalót máris tovább szállt. Barátnőim kíváncsian hajoltak közelebb hozzám miközben kibontottam a levelet.

- Na, na! Kitől van? Mondd már. – Helen bedugta az arcát az enyém mellé. – Hííí…

- Ki az? – kérdezte most már Virgie is miután mind a ketten végig olvatuk a levelet legalább háromszor.

- Tessék. – adtam át neki, miután körbe néztem lát-e minket a személy aki küldte.

- „Kedves Dahlia, várlak a szokásos helyünknél fél óra múlva. Siess”. Ez csak Marcorvius lehet, nem?

- Pontosan, nem beszéltem vele nagyon rég...

- Biztosan rosszul esett neki amiért mással mentél arra a hülye partira. – rázta meg a fejét Helen.

- Erről nem én tehetek, az egyesség miatt mentem csak. ÉS ő is remekül elszórakozott egy lánnyal, tehát most kvittek vagyunk.

- Egyesség? – kérdezte Virgie belekortyolva a kakaójába. Helen is felemelt szemöldökkel nézett rám várva a folytatást. Halántékomat dörzsölve elmeséltem nekik.

- Remélem nem gondoltátok komolyan, hogy Riddle csak úgy elkezdene nekem tanítani, mit gondoltok miért próbálok annyira kedves lenni a tanárral? Az egyességünkben az állt, hogy szívesen tanít, de csak akkor ha bekerülök az öreg klubjába.

Képtalálat a következőre: „old letter”- Hangnem. – szólalt meg automatikusan Virgie. – Elnézést, folytasd.

- Semmi, ennyi az egész. Várom a levelét, remélem még a vizsga előtt elhív, mert még se híre se hamva…

- És mi történik, ha nem hív meg? – kérdezte Helen kerek szemekkel. – És neki ez miért jó egyáltalán?

- Fogalmam sincs…mindkét kérdésre a válasz. – legyintettem.

Hamar megvacsoráztam, hogy érjek oda időben az üvegházba, nem akartam megvárattatni Marcorvius-t, pedig legszívesebben ezt tettem volna, mert még mindig elég élesen élt bennem az emlék a lányról akivel a bulin volt, és ha ez nem lenne elég még most is szoktam őket látni együtt a folyosókon amitől a szívem szinte megszakad. Ezen gondolkodva sétáltam végig a kastély szélén egészen a találkáig, odaérve kinyitottam az ajtót és beléptem a kertbe, csak most nem vártam annyira a találkozásunkat, mint az előbbit. Féltem. Az az igazság, hogy féltem, el sem tudtam képzelni miért akar pont most találkozni velem, és volt egy olyan sanda érzésem, hogy ő sem örült a páromnak pénteken, ezért egy érdekes beszélgetés elé néztünk, az egyszer biztos.
Beérve rögtön észrevettem helyes arcát, kezét felrakta a padnak a hát támlájára, szemei szinte üresek voltak, úgy nézett ki, hogy teljesen elbambult, ezért csak félve mentem oda hozzá és elkezdtem integetni az arca előtt, hogy vegyen észre. A semmiből felkapta a fejét, majd szemével lenézett a mellett lévő üres helyre, jelezve, hogy üljek én is oda.

- Tom…Riddle…eh? – mintha magában beszélt volna olyan halkan motyogott. – Sose gondoltam volna, hogy képes ilyen végletekig elmenni.

- Miről beszélsz? – kérdeztem most már egy kicsit frusztráltan, mert nem értettem semmit sem abból amit mondott. – Te is elmentél valakivel, hát én is. Miért gond ez?

- Az a gond, hogy kivel mentél… - nézett rám őszintén.

- Nem értelek…én komolyan megpróbáltalak megérteni, de most már egyszerűen feladom.

- Lumpsluck meghívott a klubba, pénteken lesz a találkozó héttől, az irodájában. A meghívó is valószínűleg már az ágyadon van.

- Miért mondod el te nekem, és honnan…

- Tessék… - előhúzott a talárjából egy levelet. Összevont szemöldökkel néztem rá, majd a fiúra aki elém tartotta. – Vedd csak el, téged illet.

- Engem… - motyogtam miközben elvettem tőle, hogy aztán elkezdjem magamban elolvasni.

Dahlia, kincsem!
Roppantul büszke vagyok az eredményeidre, eljutott ide a madárka, és azt csicseregte, hogy nagyon ügyes vagy, csak így tovább, ne felejtsd el a céljaidat! Apukád remekül van, rengeteget dolgozik, mint mindig, de hát megérted ugye…Örülök, hogy írtál már én is gondolkoztam azon, hogy kéne küldjek egy baglyot, csak valahogy sose vitt rá a lélek, inkább megvártam szólj te amikor van időd.
Nem akarom erőltetni, vagy siettetni, de lassan gondolkozhatsz azon kivel akarsz megházasodni hetedik éved után, valami helyes férfira gondolj, olyasvalakire aki méltó. Ezzel kapcsolatban is várom válaszodat, természetesen. Kitartást.

Üdvözlettel Anya”

Idegességemben összegyűrtem a levelet, éreztem ahogy legszívesebben ezzel együtt megütöttem volna Marcorvius-t, viszont mikor ránéztem azt olvastam le róla, hogy teljesen készen áll arra, hogy elátkozzam, ezért inkább kisimítottam a levelet, kettébe hajtottam, majd beraktam a belső zsebembe.

- Magyarázatot.

- Szeretlek. Ezen nincs mit többet magyarázzak, de ha ragaszkodsz hozzá akkor… - nem engedtem, hogy befejezze a mondatot, ajkaimat az övére tapasztottam, karjaimat pedig körbe fontam a tarkójánál.

Úgy csókoltam, mintha ez lenne az utolsó ebben az életemben, a szeder illat émelyítően erős volt, azonban ebben a pillanatban semmi más sem érdekelt, csak az amit Marcorvius mondott. Lehetett hazugság, vagy igazság, becsapás vagy sem, nem érdekelt. Ezt a mondatot akartam tőle hallani év eleje óta, azóta epekedek ezért, és most eszem ágában sem volt kihagyni egy ilyen alkalmat. Szenvedélyesen csókoltam, óvatosan beleharapva alsó ajkába, s miután ő is lenyugodott a karjaim között ugyanolyan erőteljesen visszacsókolt, egyik kezével hajam húzva, míg a másikkal közelebb húzva magához. Tökéletesek voltunk együtt, tökéletesek. Ez sajnos nem tartott olyan sokáig, mivel kissé eltolt magától, én pedig félig nyitott szemekkel néztem az arcát. Általában fehér bőre most kissé kipirosodott, mélyen szívta be a levegőt, haja összeborzolva meredt össze-vissza.

- Ezt…ezt nem kellett volna. – rázta meg a fejét kétségbeesetten, majd gyorsan körbe nézett. Mikor megbizonyosodott róla, hogy senki se látott minket elkezdte igazgatni a haját.

- Miért? Miért ne szabadna, áruld el nekem!

- Nem, megmondtam nem lehet. – rázta meg a fejét. – Legszívesebben én vennélek el feleségül, de…

- Akkor tedd azt. Vegyél el. Anya biztos boldog lesz. – könnyes szemekkel néztem rá, már úgy éreztem komolyan képes lennék bármire csak, hogy az enyém legyen.

- Nem lehet, kérlek, nagyon nagy bajba kerülhetek, már attól is, ha csak…

- Szülők. – fejeztem be helyette. Elgondolkodva nézett rám, majd lassan bólintani kezdett. – Már kiválasztották neked, hogy kit vegyél el, ugye?

- K-ki. Sajnálom. – lehajtotta a fejét szégyenében én pedig teljesen összetörtem. Amennyi erő még maradt bennem azt arra használtam fel, hogy felálltam ültömből és elindultam kifelé.

- Dahlia. – kiáltott utánam, amitől csak nehezebb volt kifelé mennem. – Ha jól sejtem többet nem akarsz beszélni velem, meg látni se…ezért…csak azt ígérd meg nekem, hogy odafigyelj Riddle-re.

- Ha ez téged boldoggá tesz. – feleltem szárazon.

Lassan sétálva mentem visszafelé a kastélyba, pont velem szembe jött Riddle kifelé, ettől csak savanyú mosolyra húztam a számat, eszembe jutott Marcovius kérése. Észre se vettem Riddle mennyire feszültnek tűnik, ezért ugyanolyan fásult tekintettel mentem tovább a hálótermek irányába, mára semmi erőm nem maradt tanulni, pedig tudtam, hogy ha Riddle visszajön akkor nemsokára azt akarja, hogy menjünk fel a könyvtárba tanulni. Szemeimet dörzsölve léptem be a szobába ahol a lányok már vidáman vártak, Helen Lumpsluck levelét energikusan előttem lóbálta, míg meg nem látta az arckifejezésemet, akkor aggódva odalépett hozzám Virgie is letéve az ágyára a könyvet amit olvasott. Zokogva törtem ki nekik, ők pedig jó barátnő módjára megölelgettek és elhordták minden féle vadállatnak azt akit szerettem, de ekkor még ez is jól esett. Én nem voltam képes meg sem
szólalni legalább fél órán át, annyira sírtam Helen vállán, csak akkor hagytam abba mikor egy kopogást hallottunk a szobánk ajtaján. Gyorsan elbújtam az ágyamba nehogy valaki meglásson ilyen állapotban, míg Virgie kinyitotta az ajtót és beszélgetett egy lánnyal. Megtörölve könnyeimet kikászálódtam a matracról.

- Üzenet, hogy menj a könyvtárba. Sajnálom. – húzta el a száját.

- Urgh, Riddle nem igazságos, igazán megérezhetné ha egy lánynak összetörik a szíve!

- Helen. – szólaltam meg félig nevetve. – Ha így folytatod még a végén megutálod.

- Lehet az a célom. – motyogta idegesen levágódva a saját ágyába.

Mintha mi sem történt volna, mentem tanulni újra Riddle-el, már untam a könyvtárat, de szerinte már csak nagyon kevés van, csak a Szerelmi bájitalt kell teljesen megtanuljam, mert az valamilyen oknál kifolyólag sosem sikerül úgy ahogy kéne, ezért is ülünk újra a sok könyvespolc között. Igazából egész végig egymáshoz sem szóltunk, még mikor lefelé mentünk a pincébe akkor sem szólaltunk meg, csak akkor mikor elhibáztam a bájitalt, kisegített, magyarázott, de azon kívül mást nem beszéltünk, mint ahogy eddig, a meglepetés inkább az volt, hogy még Lumpsluck meghívójáról sem szólt semmit, e helyett inkább hallgatott és tanítgatott tovább, ezzel pedig én tökéletesen meg voltam elégedve. Túlságosan szsomorú voltam, és az sem érdekelt mennyire látszik az arckifejezésemen vagy sem, én úgy éreztem, hogy végig kifejezéstelen tekintettel csinálom a dolgaimat, viszont párszor Riddle sötét szemei elidőztek rajtam, ilyenkor erőltetetten rámosolyogtam azt kívánva bárcsak békén hagyna.
Pénteken még mindig teljesen magamba fordulva sétáltam le a lépcsőkön, hogy elinduljak a tanár irodájába, mikor szerencsétlenségemre a klubtagok kint vártak a nappalinál, beleértve tehát Marcorvius-t is, viszont úgy tűnt, hogy ő most nem fog jönni, mivel sehol sem találtam. Úgy éreztem magam, mint egy szerencsétlen ahogy leértem, ugyanis a többi fiú olyan büszkén állt a kanapék körül, én meg annyira erőtlennek és védtelennek éreztem magam, legszívesebben lefeküdtem volna aludni, ha lett volna rá lehetőségem.

- Indulunk akkor? – kérdezte Riddle kihúzva a hátát, miközben barna szemeivel kereste a tekintetem, én viszont kifelé néztem az ablakokon a tó mélyébe.

- Nem kötelező megvárni. Eltalálok odáig.

- Mi mindig megvárjuk a klubtagokat. – szólalt meg Lestrange, felemelt szemöldökökkel néztem rá, Riddle pedig helyeslően bólintott.

- Pontosan, tehát úgy vélem akkor mehetünk is, nemde?

Megvonva a vállaimat elindultam közöttük a tanárhoz, de már akkor teljesen úgy éreztem magam, mintha kívülálló lennék, ráadásul valamiért úgy nézett ki, hogy a többiek nem igazán mernek hozzám szólni, ezt pedig végképp nem tudtam hova tenni. Egymás között remekül elbeszélgettek én pedig csendben sétáltam, majd csodálkozva vettem észre, hogy Riddle mellé kerültem, pedig emlékeim szerint ő hátrébb volt, mint én. Összevont szemöldökkel néztem fel rá, ő viszont csillogó szemekkel mosolygott le rám, majd visszafordult Avery-hez, aki nagyon magyarázott neki valamit. Ökölbe szorítottam a kezemet mikor ránéztem a szőke hajú fiúra, még mindig nem békéltem meg teljesen azzal, hogy majdnem megerőszakolta a barátnőmet, és most e miatt továbbra is kissé sokk hatás alatt van.
Észre se vettem mikor érkeztünk meg az öreg szobájába, csak azt tűnt fel, hogy már mosolyogva köszönök neki meg a többi diáknak, úgy tűnt a tanár még két Hugrabugost választott ki, egy Griffendéles lányt és három Hollóhátast akik közül meglepetésemre csak egy volt lány, a másik kettő fiú közül pedig rögtön megismertem az egyiket. Iwitirius Ewras csillogó szőke haja oldalra fésülve, jégkék szemeivel pedig most a tanárt méregette, ezért volt alkalmam gyorsan beleolvadni a többi Mardekáros közé.

- Ülj mellém. – suttogta fülembe Riddle, amitől éreztem, hogy libabőrös lesz a hátam és nem éppen a legjobb értelemben. Akaratlanul is eszembe jutott Marcorvius utolsó szavai mielőtt kiszaladtam volna a titkos helyünkről. Óvatosan leültem mellé a székre, szemeimmel inkább a tanárt néztem, de így is éreztem, hogy bámulnak.

- Örülök, hogy mindenki el tudott ma jönni, oh…várjunk csak, hát hol van Reus?

- Ma nem tudott jönni. Megbetegedett. – szólalt meg valahonnan hátulról Lestrange.

- Ezt sajnálattal hallom, jobbulást kívánok neki. – bólintott a tanár, úgy tűnt tényleg komolyan gondolja amit mondott, viszont a másik pillanatban újra vidáman fordult felém. – Most pedig, bemutatnám nektek Dahlia Wagnert, aki most jött először ide a mi kis találkánkra. Mindenki üdvözölje szeretettel.

Esetlenül integettem nekik, majd vörös arccal leeresztettem a kezemet mikor megláttam, hogy minden szem rám szegeződik, bár a lányok mintha egy kicsit megörültek volna, hogy végre nem egy fiú jött, amit meg is tudok érteni. A tanár ezután a rövid bemutatás után, rögtön szóba hozott pár témát amiről aztán elkezdtünk beszélgetni, legalábbis a többiek, én nem szívesen szóltam közbe, főleg mikor szóba jött a Legendás Lények Gondozása óra, mert annál aztán tényleg nem volt túl sok tapasztalatom, inkább figyeltem a többiek véleményét, aztán hamar rá is jöttem, hogy a legtöbbet Riddle beszél, és akárhányszor megszólal a többiek mind csodával tekintettek rá. Nem tartottam magam a legjobb ember ismerőnek, de azért ilyen dolgokat én is észrevettem, még a tanár is teljesen el volt ájulva tőle, ezért normális, hogy meglepetten kapkodtam a fejemet. Hirtelen felálltam a helyemről, valamiért úgy éreztem szükségem van egy kis levegőre, ezért bocsánatot kértem, és kivonultam a mellékhelységbe ahol meg is mostam az arcomat. Sóhajtva néztem az arcomat a homályos tükörben, az arcom vörös volt, szemeim pedig fáradtak, ha már az arcom ilyen szerencsétlenül nézett ki, akkor legalább a hajamat próbáltam helyre rakni, ekkor lépett be a Griffendéles lány. Unottan nézett végig rajtam.

- Üdv. – szólalt meg végül nekitámaszkodva a falnak. – Lumpi kért meg, hogy jöjjek utánad, mert sápadt voltál.

- Minden rendben…és kösz. – bólintottam miután lelapítottam kezeimmel a hajamat. Már indult volna vissza mikor hirtelen ötlettől vezérelve megszólítottam. – Bocsánat! Kérdezhetnék valamit?

- Fogd rövidre. – felelte sóhajtva.

- Mindig ilyen ez a…klub?

- Mármint? – kérdezte összevonva a szemöldökét.

- Mármint, nekem úgy tűnik, mintha Riddle vezetne, és mindenki felnézne rá.

- Hmpf. – a lány karba tette kezeit, elgondolva meredt a földre. – Igen, általában ilyen. Én nem igazán vagyok oda érte. Helyesnek helyes, az biztos, csak valahogy az aurája…vonz. Mindenkit.

- Mindenkit. – motyogtam magamban.

- Hogyha pedig elér hozzád…nincs menekvés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése